teisipäev, 2. juuni 2009

Hapurokk on Muhu toit

Tuhli-hapurokk
Väikesed kartulid keedeti koos koorega ära, songiti katki ja pandi siis leivalõime hapnema. Lisati vett ja rukki- ning odrajahu. Segu lasti öö läbi hapneda ning hommikul aeti läbi sõela ja keedeti. Söödi paljalt ja ka rõõsa piimaga.
Populaarne oli ja on leivaroni ehk leivasupp. Vana pulmatoit oli aga soe õllesupp, mida pakuti päevaseks toiduks.

Tuhli-hapurokk pirnijogurtiga
keedetud kartuleid
pirni joogijogurt
nisujahu
suhkurt
kama
Keeda kartulid pehmeks ja purusta. Lisa jogurt ja püreeri ühtlaseks massiks. Sega hulka jahu (võib lisada ka kamajahu) . Lase üks ööpäev hapneda soojas kohas. Järgmisel päeval kuumuta vesivannil nii kaua kuni jahu on paisunud. Serveeri kausidesse ning lase jahtuda.
Hapurokk kohviga
1l keefiri
5sl jahu
2 pakki lauhustava kohvipulbrit
suhkur
Sega keefir, jahu ja kohipulber omavahel kokku. Kuumuta vesivannil kuni jahu on paisunud.

Kommentaare ei ole: